Srbija dobila dozvolu za izvoz proizvoda od ribe na tržište EU

Bez autora
Apr 29 2010

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom 2009. godine postavilo je zakonodavne a kasnije i praktične uslove za izvoz proizvoda od ribe u Evropsku uniju. Početkom ove godine u Srbiju je posetila veterinarska inspekcija Evropske unije FVO (Misija EU za hranu i veterinu). Tada je izvršena provera celokupnog sistem i utvrđeno je da Srbija poseduje istovetan sistem kontrole u proizvodnji i prometu ribe i proizvoda akvakulture, da je uvela EU standarde i da je garant za izvoz i stavljanje na listu zemalja iz čijih objekata može da se izvozi na tržište zemalja EU. Za Srbiju dobijanje ove dozvole predstavlja jedan nov početak u kome će moći da ostvari sve svoje potencijale koje ima u oblasti ribarstva. Takođe, to će omogućiti Srbiji da veliki broj proizvoda od ribe plasira na evropsko tržište.

Srbija dobila dozvolu za izvoz proizvoda od ribe na tržište EUMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom 2009. godine postavilo je zakonodavne a kasnije i praktične uslove za izvoz proizvoda od ribe u Evropsku uniju.

Početkom ove godine u Srbiju je posetila veterinarska inspekcija Evropske unije FVO (Misija EU za hranu i veterinu). Tada je izvršena provera celokupnog sistem i utvrđeno je da Srbija poseduje istovetan sistem kontrole u proizvodnji i prometu ribe i proizvoda akvakulture, da je uvela EU standarde i da je garant za izvoz i stavljanje na listu zemalja iz čijih objekata može da se izvozi na tržište zemalja EU.

Za Srbiju dobijanje ove dozvole predstavlja jedan nov početak u kome će moći da ostvari sve svoje potencijale koje ima u oblasti ribarstva. Takođe, to će omogućiti Srbiji da veliki broj proizvoda od ribe plasira na evropsko tržište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik